Cogmed Werkgeheugen Training

Sommige kinderen en jongeren hebben problemen met hun aandacht en concentratie. Ze zijn snel afgeleid en hebben moeite om zich voor langere tijd te concentreren. De Cogmed Werkgeheugen Training kan helpen bij het verbeteren van het werkgeheugen, de aandacht en de concentratie. De training is effectief bewezen en gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. De training wordt thuis gedaan met begeleiding op afstand. Soms biedt school de mogelijkheid de training onder schooltijd te doen.

Cogmed RM is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft Cogmed als betrouwbare behandeling voor ADHD opgenomen (zie de website www.kenniscentrum-kjp.nl, hier is ook onderstaande informatie over de Cogmed werkgeheugentraining te vinden)

Meer informatie over Cogmed Werkgeheugen Training is te vinden op de volgende websites: www.cogmed.com en www.beterbrein.nl  De Cogmed Werkgeheugen Training is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of medicatie. Wetenschappelijk onderzoek naar deze methode heeft sterk verbeterde resultaten bewezen, maar de effecten per individu kunnen nooit worden gegarandeerd en kunnen per individu verschillen.

Meer informatie: